P 58 F 68 K 7

Submitted by : LCHF-recept & Allt om LCHF – Fettdieten.se

Ingredienser :

700 g kycklingfilé
500 g broccoli
125 g bacon
3 dl vispgrädde, 40%
100 g ädelost
100 g cantadou vitlök och örter
50 g smör
1 st lång bit kanelstång

Så här gör du :

  • Värm upp ugnen till strax under 200°C och smörj en stor form med smöret. Det är viktigt att formen är ordenligt stor så att rulladerna inte behöver ligga för tätt, för då kan de tendera att bli kokta istället för ugnsstekta. Bryt upp kanelstången i bitar långa som tandpetare men tjocka som halva blyertspennor. Längden ska ungefär motsvaras av en tändstickas.
  • Skär filéerna på mitten en eller två gånger beroende på tjocklek. Är de halvtinade, går det lättare, men resultatet blir ändå alltid bäst med färska eftersom de inte har den sälta och ibland även sötma som de frysta och vattenmarinerade alltid har.
  • Snitta försiktigt filéerna ytterligare en gång i ena änden så att de får en ficka där det går att gömma den ena ostsorten. Rulla därefter in den andra sorten så att de blir avskiljda av kyckling. Rulla ihop och vira runt bacon. Stick hål rätt igenom med en kinesisk ätpinne och stoppa i bit kanelstång för att fixera rulladen och lägg i glasformen. Har du inte kanel, kan du stoppa en tandpetare rätt igenom utan att använda ätpinnen, men du missar då också massor med smak.
  • Stek i nedre delen av ugnen i ungefär 45 minuter till baconet har fått fin färg. Ös då och då under stekningen och tillsätt grädden när ungefär 15 minuter återstår.
  • Servera med ångkokt broccoli. Eller med några tomatklyftor och färsk koriander om du vill hålla nere kolhydraterna ännu mer.
Translate »